Žitný kvásek Dr. Oetker
Sušený Žitný kvásek Dr. Oetker na pečení domácího kváskového chleba a pečiva. Ideální jednorázové množství na 500 g mouky. Kvásek obsahuje bakterie mléčného kvašení a tím dodá domácímu chlebu dokonalou, lehce nakyslou kváskovou chuť a vůni. Kváskové pečivo tak vydrží déle čerstvé. Pomocí žitného kvásku jsou možné dva způsoby pečení:
1) Rychlé pečení kváskového chleba: pro okamžité použití sušeného kvásku je nutné přidat do těsta i droždí. Díky tomu je chleba krásně nakynutý, vzdušný a má výbornou, lehce nakyslou kváskovou chuť.
2) Tradiční pečení: sušený kvásek lze také oživit a péct chleba bez potřeby dalších kypřidel. Návod na oživení kvásku a inspirativní recepty na slané i sladké kváskové pečení najdete v sekci
Pečeme z kvásku na www.oetker.cz/kvasek
Cena: 13,50 – 13,90 Kč / 15 g