Salko KARAMEL nemusíte vařit!
Tradiční kondenzované slazené mléko Salko asi není potřeba nijak zvlášť představovat – na trhu je již několik desítek let a za tu dobu se stalo neodmyslitelnou součástí příprav nejrůznějších dobrot. A každá hospodyňka určitě ví, že pro přípravu některých receptů je potřeba Salko několik hodin vařit ve vodní lázni, aby zkaramelizovalo. Což stojí jednak spoustu času, jednak i dnes tak drahé energie. Ale věděli jste, že kromě tradičního Salka má Tatra ve svém portfoliu úžasný výrobek – Salko KARAMEL? Ptáte se, čím se od tradičního Salka liší? Právě tím, že Salko KARAMEL nemusíte vařit! Ano, vidíte dobře – Salko KARAMEL je zkaramelizované již z výroby, takže ho nemusíte ve vodní lázni zdlouhavě vařit! A pak už je jen na Vás, čím si zpříjemníte čas, který byste jinak strávili několikahodinovým vařením tradičního Salka. Dáte si kávu, popovídáte si se svými nejbližšími nebo připravíte ještě nějakou jinou velikonoční dobrotu? 😊
Nezávazná doporučená cena: 74,90 Kč / 397 g
Instagram: tatramleko
Pokud ještě nejste úplně rozhodnutí, co dobrého na Velikonoce připravíte, můžete zkusit vynikající KARAMELOVÉ ŘEZY, u jejichž přípravy se přesvědčíte o kvalitách Salka KARAMEL 😊
KARAMELOVÉ ŘEZY
Ingredience
Těsto:
- 4 vejce
- 190 g cukru
- 100 g rozpuštěného Farmářského másla Tatra
- 150 ml polotučného mléka Tatra
- 280 g hladké mouky
- ½ prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- špetka soli
Na krém:
- 1 plechovka Salko karamel
- 125 g změklého Farmářského másla Tatra
- 250 g mascarpone
Na ozdobení:
- hořká čokoláda a ořechy
Postup
- Oddělte žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli ušlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte mléko a máslo, nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
- Prošlehejte a poté vmíchejte do těsta opatrně sníh z bílků. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C cca 15 minut a nechte vychladnout.
- Změklé máslo našlehejte, poté jemně přišlehejte také plechovku Salka karamel a mascarpone.
- Vzniklým hladkým krémem potřete korpus a nechte vychladit v lednici. Poté dozdobte nasekanými ořechy a rozpuštěnou čokoládou.