Babiččina volba Mouka hladká na křehké pečivo
Je vyvinuta přesně na míru těstům, která mají při vyvalování držet tvar. Těsto z této mouky má jemnou strukturu, nelepí se a netrhá, proto je vhodné k vykrajování drobných tvarů, zejména při přípravě lineckého cukroví a čajového pečiva. Perfektně podpoří křehkost těsta na slané koláče a quiche. Není vhodná na kynutá těsta.
Nezávazná doporučená cena: 33,90 Kč / 1 kg

Ingredience
300 g hladké mouky
200 g měkkého másla
80 g moučkového cukru
1 žloutek
+ citronová kůra
+ kakao (na tmavé těsto)
Postup
Z uvedených surovin vypracujte hladké a kompaktní světlé i tmavé těsto. Zabalte je zvlášť do fólie a dejte přes noc uležet do chladničky nebo jinam do tmy a chladu.
Slepované linecké s marmeládou
K dokončení:
Marmelády – malinová, rybízová, švestková povidla, třešňová
Slaný karamel, lískooříšková pomazánka
Různé druhy čokoládových polev – hořká, mléčná, ruby, bílá
Ořechy, ořechová drť, lyofilizované ovoce
Ať už světlé, nebo tmavé těsto vyválejte asi na 3 mm, vykrajujte oblíbené tvary a podle fantazie zdobte marmeládou, krémy, máčejte v čokoládě, sypte ořechy a zdobte sušeným ovocem.
Babiččina volba NA PERNÍČKY
Ať už se chystáte upéci jakoukoli dobrotu, Babiččina volba je tím správným základem při přípravě každého těsta. Stačí si jen vybrat ze širokého sortimentu a s radostí se pustit do pečení.
Vyzkoušejte limitovanou edici speciální hladké mouky Babiččina volba NA PERNÍČKY. Mouka je směsí pšeničné a žitné mouky v ideálním poměru pro dokonalé vánoční perníčky.
Aby vám šlo pečení od ruky, připravili jsme pro vás recept na perníkové těsto, se kterým se jednoduše pracuje a v chladu vydrží čekat celý týden na správnou příležitost a pravou velikonoční náladu na vaše pečení. Díky hladké mouce Babiččina volba NA PERNÍČKY si tak můžete vychutnat společné chvíle při pečení s celou rodinou a pochutnat si na vlastních perníčkách jako na těch od babičky.
Nezávazná doporučená cena: 24,90 Kč / 1 kg
Instagram: babiccina_volba
Ingredience
- 1 kg mouky Babiččina volba hladké na perníčky
- 350 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 360 g tekutého medu
- 150 g změklého másla
- 20 g tuzemského rumu
- 20 g jedlé sody
- 20 g perníkového koření
- 30 g kakaa
Postup
Do hluboké mísy nasypte mouku. Přidejte postupně všechny suroviny a ručně nebo v robotu zpracujte hladké, kompaktní těsto. Nechte je alespoň 30 minut odpočívat zabalené v lednici.
Na vále vyválejte tenkou placku a vykrajujte různé tvary. Skládejte na pečicí papír a pečte zhruba 8–10 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Nechte vychladnout na mřížce a skladujte v uzavíratelné dóze.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.