Menu Gold Rýže vietnamská ST25
ST25 je výjimečná jasmínová rýže, která si získala srdce milovníků dobrého jídla po celém světě. Pochází z jižního Vietnamu, konkrétně z delty Mekong. Panují zde totiž ideální podmínky – teplo, kvalitní půda a šetrné pěstování. Už při vaření ucítíte příjemnou, jemnou aromatickou vůni jasmínu. Každé sousto je tak voňavé, že se cítíte jako byste jedli přímo ve Vietnamu. Zrnka rýže ST25 jsou po uvaření mírně lepivá, takže se dobře nabírají hůlkami. Zároveň si ale zachovávají svou lehkost. Její chuť je přirozená a plná. Vynikne v jednoduchých jídlech i jako doplněk k výraznějším pokrmům.
V roce 2023 získala na World Rice Conference Summit titul „Nejlepší rýže světa“.
Nezávazná maloobchodní doporučená cena: 99,90 Kč / 1 kg
Více o vietnamské rýži ST25 včetně receptů najdete na webu https://www.menugold.cz/st25.
Web menugold.cz
IG menu_gold
Tonkatsu řízek s rýží ST25
4 porce
Ingredience:
400 g rýže ST25 Menu Gold
400 g vepřové kotlety
60 g hladké mouky
2 vejce
150 g panko strouhanky
100 ml oleje na smažení
20 ml sójové omáčky
30 ml worcestrové omáčky
15 ml rýžového octu
7 g dijonské hořčice
60 g kečupu
½ lžičky sušeného česneku
8 g třtinového cukru
250 g ledového salát
60 g ředkvičky
30 g jarní cibulky
sůl
pepř
Postup:
Rýži ST25 vložíme do vroucí osolené vody v poměru 1 díl rýže na 1,5 dílu vody a vaříme cca 12-15 minut dle návodu.
Vepřovou kotletu nakrájíme na porce, na horní části lehce nařežeme nožem, osolíme a opepříme. Kotletu obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a panko strouhance. V dostatečné vrstvě rozpáleného oleje usmažíme do zlatova.
V rendlíku smícháme sójovou a worcestrovou omáčku, rýžový ocet, dijonskou hořčici, kečup, sušený česnek a třtinový cukr. Lehce zahřejeme na sporáku, ale nevaříme. Odstavíme a necháme vychladit.
Ledový salát, ředkvičku a jarní cibulku nakrájíme a důkladně promícháme.
Uvařenou rýži ST25 prokypříme vidličkou a podáváme s řízkem přelitým Tonkatsu omáčkou a salátem.