Luštěninová směs Lagris
Ideální základ hrstkové polévky, ale můžete ji použít také pro zahuštění mletých mas, do karbanátků, kaší, pyré nebo pomazánek. Lagris nabízí hned 3 varianty těchto směsí, směs Tradiční, obsahuje hrách půlený a to žlutý i zelený, čočku klasickou zelenou, ale také červenou, fazoli malou bílou a červenou ledvinu. Užijte si zdravé vaření, které skvěle chutná!
Nezávazná doporučená cena: 29,90 Kč / 500 g
INSTAGRAM podravka_cz
Recept:
Bohatá luštěninová polévka
Ingredience
200 g luštěninové směsi tradiční Lagris
2 lžíce másla
2 cibule střední velikosti
3 mrkve
100 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
1 bobkový list
400 g krájených rajčat Podravka
2 lžičky hořčice
sůl a pepř
hladkolistá petrželka na ozdobení
Příprava
Luštěninovou směs namočíme nejlépe přes noc do vlažné vody, poté scedíme a propláchneme.
Na másle v kastrolu zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a nadrobno nakrájenou slaninu a česnek. Vše několik minut restujeme, přilijeme litr vody a přidáme bobkový list a luštěninovou směs.
Povaříme asi 20 minut a pokud je polévka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vody. Na závěr přidáme krájená rajčata, hořčici a provaříme dalších cca 5 minut. Podle potřeby osolíme a opepříme.
Servírování: Hotovou polévku podáváme ozdobenou hladkolistou petrželkou.