Kořenící pasty Podravka Natur
Vyzkoušejte novinku od Podravky, která výrazně usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů. Kořenící pasty Podravka Natur jsou s čistě přírodním složením a minimem soli (méně než 2%), což ocení nejen vegetariáni a vegany, ale například také maminky s dětmi, které mimo jiné ocení i absenci palmového oleje, umělých aromat či konzervantů. Kořenící pasty Podravka Natur mají široké možnosti použití, a to v teplé i studené kuchyni – do polévek, dušených jídel, omáček, pro přípravu salátových dresinků, jako marinády na maso, ryby, zeleninu, do pomazánek či do dipů. Na výběr máte ze 4 variant: zeleninová, cibulová, česneková a bazalková.
Nezávazná doporučená cena: 59,90 Kč / 190 g (zeleninová a cibulová pasta)
49,90 Kč/ 90 g (česneková a bazalka pasta)
Instagram podravka_cz
CIZRNOVÁ POMAZÁNKA
Ingredience:
- 1 bageta
- 1 plechovka scezené cizrny
- 10 g cibulové kořenící pasty Podravka Natur
- 8 g česnekové kořenící pasty Podravka Natur
- 50 g másla
- 60 g zakysané smetany
- Sůl a mletý pepř
PŘÍPRAVA:
Scezenou cizrnu mixérem rozmixujte. Přidejte máslo, zakysanou smetanu, cibulovou a česnekovou pastu, dochuťte solí a mletým pepřem. Všechny ingredience zamíchejte dohromady. Pomazánku dejte na cca 30 min. do lednice. Vychlazenou pomazánku natřete na opečené plátky bagety. Ozdobte nakrájenou čerstvou paprikou.
TĚSTOVINY S CHERRY RAJČATY
4 osoby, 30 minut
Ingredience
- 350 g špaget
- 80 ml olivového oleje
- 600 g zralých cherry rajčat
- 2½ lžičky kaparů
- 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 1 lžička balzamikového octa
- 1 lžička bazalkové kořenící pasty Podravka Natur
- 2 lžičky česnekové kořenící pasty Podravka Natur
- 30 g strouhaného parmazánu
- Sůl a mletý pepř
Příprava
- Těstoviny uvařte dle návodu na obalu.
- V hluboké pánvi rozehřejte olej. Přidejte polovinu rajčat spolu s kapary, citronovou kůrou, octem, solí a pepřem. Promícháme a za častého míchání duste 8 minut, dokud se rajčata nerozpadnou a nepustí šťávu.
- Přidáme zbylá rajčata a česnekovou a bazalkovou pastu Podravka Natur. Promícháme a dále dusíme 2 – 4 minuty.
- Přidáme těstoviny a promícháme, aby se vše spojilo. Vaříme další 1 – 2 minuty.
- Přimícháme parmazán, dochutíme dle libosti a podáváme.
Rada: Pokud se vám zdá, že rajčata nepouští dostatek šťávy, přidejte trochu vody, ve které se vařily těstoviny.
Rychlé veganské nudle se zeleninou
- 1 lžička cibulové kořenící pasty Podravka Natur
- 1 lžička česnekové kořenící pasty Podravka Natur
- 1 lžička zeleninové kořenící pasty Podravka Natur
- 3 lžíce tamari omáčky (nebo sójovky)
- 1 lžíce oblíbeného sirupu (javorový, čekankový, agáve)
- ½ lžíce sezamového oleje
- 3 lžíce arašídového másla
- Chilli vločky
- 1 limetka
- 200 g mražené zeleniny (jakýkoli asijský mix)
- 150g tofu natural
- 2 porce oblíbených nudlí (rýžové, udon…)
- sezamová semínka
- oříšky
- čerstvý koriandr
- jarní cibulka
- V malé misce smíchejte tři druhy kořenících past od Podravky, tamari nebo sójovou omáčku, sirup, sezamový olej, arašídové máslo, chilli, šťávu z ½ limetky a přidejte asi tak 15 lžic horké vody. Pořádně promíchejte metličkou.
- Nudle uvařte dle návodu ideálně ne zcela doměkka. Dojdou později v omáčce.
- Na pánvi rozpalte olej a přidejte na nudličky pokrájené tofu. Opékejte dokřupava. Můžete přidat i hrst nasekaných kešu oříšků.
- Následně přidejte mraženou zeleninu a nechte odpařit přebytečnou vodu.
- Zeleninu orestujte, vypněte plotnu a přidejte uvařené nudle a omáčku. V případě potřeby přidejte ještě trošku horké vody (ideálně té, ve které se vařily nudle).
- Vše promíchejte, dochuťte limetkovou šťávou podle vašich chutí a přidejte čerstvé bylinky, sezamová semínka a nadrobno nakrájenou jarní cibulku.