Babiččina volba špaldová celozrnná
Tato špaldová mouka je velmi jemně mletá a je vhodná pro každodenní pečení sladkého i slaného celozrnného pečiva, kterému dodá jemně oříškovou chuť a aroma. Je vhodná na slané I sladké pečivo, chleby, bábovky, perníky, koláče a palačinky.
Recepty a další informace naleznete na www.babiccinavolba.cz
Cena 49,90 Kč / 1 kg
INSTAGRAM @babiccina_volba
Celozrnný pšeničný makový chlebík se švestkami
Obtížnost Střední Čas ± 60 min.
Ingredience:
210g celozrnné špaldové mouky
1 sáček (12g) prášku do pečiva
(můžete nahradit 1 polévkovou lžící vinného kamene)
70g mletého máku
50g moučkového nebo třtinového cukru
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička mleté skořice
250ml plnotučného mléka
mražené švestky (půlky asi z 5 švestek)
Postup:
Všechny sypké ingredience na těsto promíchejte v hluboké míse, přidejte také vanilkový extrakt a skořici. Poté pomalu přidávejte mléko. Množství mléka se může trochu lišit podle máku. Výslednou konzistencí by měla být hustá ale tekutá směs.
Těsto vylijte do formy na chléb. Tu předtím vyložte pečicím papírem. Nejlépe uděláte, když ho předtím v ruce zmuchláte. Lépe s ním pak vyložíte celou plochu chlebové formy. Nalijte dovnitř polovinu těsta a rovnoměrně vyskládejte pět polovin švestek na těsto. Dolijte zbytek těsta a navrch opět přidejte pět půlek švestek. Pečte ve vyhřáté troubě při 160°C. Pečte 35-40 minut a kontrolujte špejlí, že je chlebík upečený.
Dobrou chuť!
Recepty a další informace naleznete na www.babiccinavolba.cz
Vyzkoušejte brownies z celozrnné špaldové mouky nebo celozrnné čedarové tyčinky. Mňam!
https://www.babiccinavolba.cz/recepty/brownies-z-celozrnne-spaldove-mouky/
https://www.babiccinavolba.cz/recepty/celozrnne-cedarove-tycinky/