POZOR BRZY SOUTĚŽ O 3xBALÍČEK od společnosti Podravka a 10x AJVAR! Foťte svoje kulinářské výtvory z Ajvaru, budou se Vám hodit!
Ajvar je čistě zeleninová příloha z paprik a lilků původem ze slunného Chorvatska. Na jeho výrobu je použita výhradně zelenina nejvyšší kvality s garancí čerstvosti díky zpracování do 3 hodin od sběru. Ajvar Podravka je zcela bez „éček“ či alergenů a pro své jedinečné složení je oblíbený také u vegetariánu a veganu. Použití ajvaru je velmi mnohostranné. Používá se např. jako příloha k jídlům na grilu, k pečeným a vařeným masům, je také vynikající jako základ do pomazánek nebo do zeleninových jídel, omáček či polévek.
Recept



Marinovaná feta na řecký způsob od Karolíny Kamberské
Chcete přichystat na oslavu s přáteli dobrotu, která je ohromí? Či jen připravit lahodnou večeři? Vyzkoušejte fetu naloženou v bylinkách, ovoněnou česnekem a s ajvarem jako přílohou. Vytvoříte tak pokrm, který ve vás alespoň na chvíli přenese do středomoří.
Ingredience:
400 g fety
Hrubě drcený barevný pepř
2 stroužky česneku
Cca 3 dcl olivového oleje (záleží na velikosti skleničky)
Po 2 snítkách čerstvého tymiánu, rozmarýnu, šalvěje a oregana
2 sušené chilli papričky
5 sušených rajčat
Hrst černých oliv
Ajvar jemný Podravka
Příprava:
Fetu nechte okapat a nakrájejte na kostičky. Česnek prolisujte do misky a smíchejte s olivovým olejem. Bylinky nasekejte nahrubo, ale dřevnaté stonky vyhoďte. Nahrubo nasekejte i chilli papričky a sušená rajčata. Drcený pepř a všechny nasekané suroviny vmíchejte do česnekového oleje.
Do sklenice dejte vždy jednu vrstvu kostiček sýra a zalijte olejem se všemi přísadami. Pokračujte, dokud nebude sklenice plná. Nezapomeňte, že sýr musí být zcela ponořený v oleji. Takto naloženou fetu nechte v chladu odležet nejméně dva dny.
Tip: fetu podávejte s Ajvarem jemným Podravka, který chuť naloženého sýru skvěle doplní.
Další recepty:
https://www.youtube.com/watch?v=3bCpmSvJxzg
https://www.youtube.com/watch?v=kUpYHenkpwk
https://www.youtube.com/watch?v=RFs5dpwXSl0
https://www.youtube.com/watch?v=Xcdsvje-rUg
https://www.youtube.com/watch?v=z2SHCBHQRLg
https://www.podravka.cz/recept/1084656/krkovicka-s-ajvarem-a-cesnekovou-topinkou/
https://www.podravka.cz/recept/1052407/roladka-z-omelety-s-ajvarovou-pomazankou/
https://www.podravka.cz/recept/1053123/sneci-z-hovezi-svickove/
https://www.podravka.cz/recept/1052419/lososove-raznici/
https://www.podravka.cz/recept/1056847/nove-brambory-s-ajvarem/
https://www.podravka.cz/recept/1056849/rolky-z-rostenky-se-zeleninou/
https://www.podravka.cz/recept/1052381/kureci-se-zeleninou-a-dyni/
Hodnocení
Ajvar od Podravky
POZOR BRZY SOUTĚŽ O 3xBALÍČEK od společnosti Podravka a 10x AJVAR! Foťte svoje kulinářské výtvory z Ajvaru, budou se Vám hodit!
Ajvar je čistě zeleninová příloha z paprik a lilků původem ze slunného Chorvatska. Na jeho výrobu je použita výhradně zelenina nejvyšší kvality s garancí čerstvosti díky zpracování do 3 hodin od sběru. Ajvar Podravka je zcela bez „éček“ či alergenů a pro své jedinečné složení je oblíbený také u vegetariánu a veganu. Použití ajvaru je velmi mnohostranné. Používá se např. jako příloha k jídlům na grilu, k pečeným a vařeným masům, je také vynikající jako základ do pomazánek nebo do zeleninových jídel, omáček či polévek.
Recept
Marinovaná feta na řecký způsob od Karolíny Kamberské
Chcete přichystat na oslavu s přáteli dobrotu, která je ohromí? Či jen připravit lahodnou večeři? Vyzkoušejte fetu naloženou v bylinkách, ovoněnou česnekem a s ajvarem jako přílohou. Vytvoříte tak pokrm, který ve vás alespoň na chvíli přenese do středomoří.
Ingredience:
400 g fety
Hrubě drcený barevný pepř
2 stroužky česneku
Cca 3 dcl olivového oleje (záleží na velikosti skleničky)
Po 2 snítkách čerstvého tymiánu, rozmarýnu, šalvěje a oregana
2 sušené chilli papričky
5 sušených rajčat
Hrst černých oliv
Ajvar jemný Podravka
Příprava:
Fetu nechte okapat a nakrájejte na kostičky. Česnek prolisujte do misky a smíchejte s olivovým olejem. Bylinky nasekejte nahrubo, ale dřevnaté stonky vyhoďte. Nahrubo nasekejte i chilli papričky a sušená rajčata. Drcený pepř a všechny nasekané suroviny vmíchejte do česnekového oleje.
Do sklenice dejte vždy jednu vrstvu kostiček sýra a zalijte olejem se všemi přísadami. Pokračujte, dokud nebude sklenice plná. Nezapomeňte, že sýr musí být zcela ponořený v oleji. Takto naloženou fetu nechte v chladu odležet nejméně dva dny.
Tip: fetu podávejte s Ajvarem jemným Podravka, který chuť naloženého sýru skvěle doplní.
Další recepty:
https://www.youtube.com/watch?v=3bCpmSvJxzg
https://www.youtube.com/watch?v=kUpYHenkpwk
https://www.youtube.com/watch?v=RFs5dpwXSl0
https://www.youtube.com/watch?v=Xcdsvje-rUg
https://www.youtube.com/watch?v=z2SHCBHQRLg
https://www.podravka.cz/recept/1084656/krkovicka-s-ajvarem-a-cesnekovou-topinkou/
https://www.podravka.cz/recept/1052407/roladka-z-omelety-s-ajvarovou-pomazankou/
https://www.podravka.cz/recept/1053123/sneci-z-hovezi-svickove/
https://www.podravka.cz/recept/1052419/lososove-raznici/
https://www.podravka.cz/recept/1056847/nove-brambory-s-ajvarem/
https://www.podravka.cz/recept/1056849/rolky-z-rostenky-se-zeleninou/
https://www.podravka.cz/recept/1052381/kureci-se-zeleninou-a-dyni/