100% vaječné bílky Dr. Oetker
Jedinečné vaječné bílky nejen na pečení
Prvotřídní 100% sušené vaječné bílky pro praktické použití na pečení i vaření.
V práškovém stavu lze použít jako zdroj kvalitního proteinu přidáním do koktejlů nebo kaší.
Po vyšlehání s vodou se použijí stejně jako čerstvý bílek, např. pro přípravu sněhového těsta nebo polevy. Balení odpovídá 5 čerstvým bílkům a vystačí na velký korpus Pavlova dortu nebo na 50 pusinek. Bílky jsou pasterizované a z chovů slepic ve volném výběhu. Příprava sněhového těsta nebyla nikdy jednodušší! Už žádné problematické oddělování žloutků! ☺
Na zadní straně obalu recept na Sněhové pusinky. Další inspirativní recepty na www.oetker.cz
Nezávazná doporučená cena: 37,90 Kč/15 g
Na těsto:
1 balíček | 100% vaječné bílky Dr. Oetker |
150 ml | voda |
250 g | cukr |
Na ozdobení:
1 balíček | Malinová náplň Dr. Oetker |
400 – 500 ml | smetana ke šlehání 33% |
500 g | ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, jahody) |
lístky máty |
Postup:
V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Cukrářský sáček naplníme a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme hnízda. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme v horkovzdušné troubě při 90 °C asi 90 – 120 minut. Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout. Náplň vyšleháme se smetanou šlehačem podle návodu na obale a pomocí cukrářského sáčku naplníme hnízda. Ozdobíme ovocem a lístky máty.