Vitana Jáhly a recept!

Vitana Jáhly

Tato v našich zemích velmi tradiční potravina se dostává do módy a pokrmy z ní se těší rostoucí oblibě. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a vynikají jednoduchou přípravou.

Jáhly jsou vlastně loupaná zrnka prosa. Vařené se používají v řadě tradičních pokrmů – například jáhelníku na sladko i slano, jahelné kaše nebo škubánků.

 

Cena 44,90 Kč / 435g

Jáhly se zelím

https://www.kaufland.cz/recepty/vyhledat-recept/recept.jahly-zelim.r_id=CZ_3563.html

Ingredience (4 porce)

400 g kysaného zelí
300 g jáhel
200 g uzené slaniny
2 lžíce sádla
sůl, kmín, pepř

 

Postup

Jáhly několikrát propláchneme vroucí vodou. Poté je uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 15 minut) a scedíme.

Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme dozlatova. Kysané zelí nahrubo nakrájíme.

V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme jáhly, kysané zelí i slaninu. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Orestujeme asi 5 minut a podáváme.

 

 

Celkový dojem: 4.5 4.5
Cena 4 4
Kvalita 4.5 4.5
Obal 4.5 4.5