Tato v našich zemích velmi tradiční potravina se dostává do módy a pokrmy z ní se těší rostoucí oblibě. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a vynikají jednoduchou přípravou.
Jáhly jsou vlastně loupaná zrnka prosa. Vařené se používají v řadě tradičních pokrmů – například jáhelníku na sladko i slano, jahelné kaše nebo škubánků.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Nezbytné soubory cookie jsou naprosto nezbytné pro správné fungování webových stránek. Tato kategorie zahrnuje pouze soubory cookie, které zajišťují základní funkce a bezpečnostní prvky webových stránek. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.
Vitana Jáhly a recept!
Vitana Jáhly
Tato v našich zemích velmi tradiční potravina se dostává do módy a pokrmy z ní se těší rostoucí oblibě. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové a vynikají jednoduchou přípravou.
Jáhly jsou vlastně loupaná zrnka prosa. Vařené se používají v řadě tradičních pokrmů – například jáhelníku na sladko i slano, jahelné kaše nebo škubánků.
Cena 44,90 Kč / 435g
Jáhly se zelím
https://www.kaufland.cz/recepty/vyhledat-recept/recept.jahly-zelim.r_id=CZ_3563.html
Ingredience (4 porce)
Postup
Jáhly několikrát propláchneme vroucí vodou. Poté je uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 15 minut) a scedíme.
Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme dozlatova. Kysané zelí nahrubo nakrájíme.
V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme jáhly, kysané zelí i slaninu. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Orestujeme asi 5 minut a podáváme.