Univerzální linecké těsto s moukou Babiččina volba

Univerzální linecké těsto

Ingredience

300 g hladké mouky

200 g měkkého másla

80 g moučkového cukru

1 žloutek

+ citronová kůra

+ kakao (na tmavé těsto)

Postup

Z uvedených surovin vypracujte hladké a kompaktní světlé i tmavé těsto. Zabalte je zvlášť do fólie a dejte přes noc uležet do chladničky nebo jinam do tmy a chladu.

 

Slepované linecké s marmeládou

K dokončení:

Marmelády – malinová, rybízová, švestková povidla, třešňová

Slaný karamel, lískooříšková pomazánka

Různé druhy čokoládových polev – hořká, mléčná, ruby, bílá

Ořechy, ořechová drť, lyofilizované ovoce

Ať už světlé, nebo tmavé těsto vyválejte asi na 3 mm, vykrajujte oblíbené tvary a podle fantazie zdobte marmeládou, krémy, máčejte v čokoládě, sypte ořechy a zdobte sušeným ovocem.