Recept na Pizzu s droždím Saf instant

 

Děti pizzu prostě milují! Dokonce ji mezi svých pět nejoblíbenějších jídel řadí holky i kluci ve věku od 7 do 18 let. A rozhodně ji neodmítnou ani ty mladší. Výhodou domácí pizzy je to, že máte všechny suroviny pod kontrolou a můžete si na ni dát to, co máte nejradši. Určitě bude lepší než mražená!

 

Suroviny

  • 250 g hladké (nebo pizza) mouky
  • 150 ml vlažné vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • špetka cukru
  • 1/2 sáčku sušeného droždí (doporučujeme Saf-instant)
  • ostatní ingredience na pizzu, které máte rádi – omáčka z rajčat, mozzarela, šunka ….

Postup

Všechny ingredience na těsto smíchejte dohromady. Nejlepší je, když začnete moukou, do které postupně nasypete všechny sypké ingredience, zamícháte a potom přidáte ty tekuté – olej a vodu.

Nechte těsto zpracovat robotem nebo ho zpracujte ručně, dokud nebude úplně hladké.

Odložte stranou a nechte kynout zhruba hodinu. Ideální je pokojová teplota kolem 22-24 °C.

Mezi tím co těsto kyne, si můžete s dětmi připravit do mističek všechny ingredience, které pak budete na pizzu dávat.

Jakmile těsto vykyne, rozdělte si ho na 6 malých kuliček a z každé nechte děti vyválet placku. To bude váš základ na pizzu. Pak už můžete společně zdobit tím, co máte vy a vaše děti rádi. Nejběžnější základ je omáčka z rajčat, sýr – mozzarela a nakonec šunka.

Dejte do rozehřáté trouby na nejvyšší možnou teplotu a pečte, dokud se sýr nerozpustí a okraje pizzy nebudou zlaté. To bude trvat asi 7 minut.

 

Celkový dojem: 0 0
Cena 0 0
Kvalita 0 0
Obal 0 0