Děti pizzu prostě milují! Dokonce ji mezi svých pět nejoblíbenějších jídel řadí holky i kluci ve věku od 7 do 18 let. A rozhodně ji neodmítnou ani ty mladší. Výhodou domácí pizzy je to, že máte všechny suroviny pod kontrolou a můžete si na ni dát to, co máte nejradši. Určitě bude lepší než mražená!
Suroviny
- 250 g hladké (nebo pizza) mouky
- 150 ml vlažné vody
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- špetka cukru
- 1/2 sáčku sušeného droždí (doporučujeme Saf-instant)
- ostatní ingredience na pizzu, které máte rádi – omáčka z rajčat, mozzarela, šunka ….
Postup
Všechny ingredience na těsto smíchejte dohromady. Nejlepší je, když začnete moukou, do které postupně nasypete všechny sypké ingredience, zamícháte a potom přidáte ty tekuté – olej a vodu.
Nechte těsto zpracovat robotem nebo ho zpracujte ručně, dokud nebude úplně hladké.
Odložte stranou a nechte kynout zhruba hodinu. Ideální je pokojová teplota kolem 22-24 °C.
Mezi tím co těsto kyne, si můžete s dětmi připravit do mističek všechny ingredience, které pak budete na pizzu dávat.
Jakmile těsto vykyne, rozdělte si ho na 6 malých kuliček a z každé nechte děti vyválet placku. To bude váš základ na pizzu. Pak už můžete společně zdobit tím, co máte vy a vaše děti rádi. Nejběžnější základ je omáčka z rajčat, sýr – mozzarela a nakonec šunka.
Dejte do rozehřáté trouby na nejvyšší možnou teplotu a pečte, dokud se sýr nerozpustí a okraje pizzy nebudou zlaté. To bude trvat asi 7 minut.