KARAMELOVÉ ŘEZY

Ingredience

Těsto:

  • 4 vejce
  • 190 g cukru
  • 100 g rozpuštěného Farmářského másla Tatra
  • 150 ml polotučného mléka Tatra
  • 280 g hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • špetka soli

Na krém:

  • 1 plechovka Salko karamel
  • 125 g změklého Farmářského másla Tatra
  • 250 g mascarpone

Na ozdobení:

  • hořká čokoláda a ořechy

Postup

  1. Oddělte žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli ušlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte mléko a máslo, nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
  2. Prošlehejte a poté vmíchejte do těsta opatrně sníh z bílků. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C cca 15 minut a nechte vychladnout.
  3. Změklé máslo našlehejte, poté jemně přišlehejte také plechovku Salka karamel a mascarpone.
  4. Vzniklým hladkým krémem potřete korpus a nechte vychladit v lednici. Poté dozdobte nasekanými ořechy a rozpuštěnou čokoládou.
Celkový dojem: 0 0
Cena 0 0
Kvalita 0 0
Obal 0 0