Velikonoční věnec Pavlova
Přísady
Příprava:
V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Směsí naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme věnečky do tvaru věnce. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: asi 90 – 120 minut
Elektrická trouba: 110 °C
Horkovzdušná trouba: 90 °C
Troubu vypneme a věnec necháme v uzavřené troubě vychladnout.
Náplň vyšleháme se smetanou šlehačem podle návodu na obale. Náplň vložíme do cukrářského sáčku a nastříkáme na věnečky.
Na ozdobení marcipán rozdělíme na 4 stejné díly a každý obarvíme jinou barvou. Z obarveného marcipánu vytvoříme malá vajíčka a naneseme je na náplň.
Další recepty na použítí bílků Dr.Oetker naleznete ZDE:
Velikonoční recept:
Velikonoční věnec Pavlova Recept | Dr. Oetker
Sněhový beránek Recept | Dr. Oetker
Barevné věnečky Pavlova Recept | Dr. Oetker
Jarní recepty:
https://www.oetker.cz/receptare/r/bilkovy-biskupsky-chlebicek
Kytice růží Pavlova Recept | Dr. Oetker
Slané recepty: