Lososové ražničí s Ajvarem Podravka

 

Lososové ražničí

Napíchejte kostky lososa a limetku na špejle a vychutnejte si úplně nové ražničí s vaším oblíbeným jemným Ajvarem Podravka.

  • 30 min

Ingredience

  • 1 kgfilet z lososa
  • 2 lžícepřísady do jídel Podravka Natur
  • 50 mlolivového oleje
  • 2limetky
  • 16špejlí
  • čerstvé oregano
  • 1jemný Ajvar Podravka

Příprava

  1. Filety z lososa omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Nakrájíme je na kostky cca 3 x 5 cm a dáme je do misky. Potřeme je směsi z Podravky Natur a olivového oleje. Necháme cca 30 minut marinovat.
  2. Limetky si nakrájíme na tenké plátky. Vezmeme si 2 špejle a na ně napíchneme kostku lososa tak, aby vzdálenost mezi špejlemi byla 1 – 1,5 cm. Potom napíchneme plátek limetky, který můžeme přeložit napůl.
  3. Na špejle napichujeme střídavě lososa a limetku. Prvním a posledním kouskem na špejli by měl být losos.
  4. Takto připravené ražniči grilujeme z obou stran cca 2 minuty na dobře rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi.
  5. Hotové ražniči dáme do uzavíratelné nádoby, posypeme oreganem, zakryjeme a necháme asi 2 minuty odstát.

Servírování: Podávame s jemným Ajvarem Podravka a opečenými kousky chleba.

Rada: Špejle na ražniči namočte do vody a nechte odstát asi 1 hodinu, aby při grilování neshořely.