KARAMELOVÉ ŘEZY
Ingredience
Těsto:
- 4 vejce
- 190 g cukru
- 100 g rozpuštěného Farmářského másla Tatra
- 150 ml polotučného mléka Tatra
- 280 g hladké mouky
- ½ prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- špetka soli
Na krém:
- 1 plechovka Salko karamel
- 125 g změklého Farmářského másla Tatra
- 250 g mascarpone
Na ozdobení:
- hořká čokoláda a ořechy
Postup
- Oddělte žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli ušlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte mléko a máslo, nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
- Prošlehejte a poté vmíchejte do těsta opatrně sníh z bílků. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C cca 15 minut a nechte vychladnout.
- Změklé máslo našlehejte, poté jemně přišlehejte také plechovku Salka karamel a mascarpone.
- Vzniklým hladkým krémem potřete korpus a nechte vychladit v lednici. Poté dozdobte nasekanými ořechy a rozpuštěnou čokoládou.