Grilovaný hamburger s Ajvarem Podravka

 

Grilovaný hamburger

Připravte si šťavnaté hamburgery s jemným Ajvarem Podravka a volským okem v křupavé housce a vychutnáte si skvělé jídlo.

  • 35 min

Ingredience

  • 700 gmletého hovězího masa
  • 80 gcibule
  • 1kořenící směs Podravka Natur grill classic
  • 4 kspečiva na hamburgery
  • 100 gslaniny na plátky
  • 4vejce
  • 50 mlolivového oleje
  • 1Podravka Ajvar jemný
  • 4plátky sýra

Příprava

  1. Do masa přidáme najemno nakrájenou cibuli, kořenící směs Podravka Natur grill classic a zlehka promícháme. Takto připravené maso necháme asi 30 minut odpočinout a pak vytvarujeme do 4 vyšších placek.
  2. Pečivo prořízneme na polovinu a z vnitřních stran opečeme na suché pánvi. Pánev otřeme papírovým ubrouskem, aby na ní nezůstaly drobky, poté na ní dozlatova opečeme plátky slaniny a poté zvlášť připravíme volská oka.
  3. Gril potřeme olivovým olejem, pořádně ho zahřejeme a položíme na něj maso, které důkladně propečeme z obou stran.
  4. Spodní část pečiva potřeme jemným Ajvarem Podravka a poklademe plátky opečené slaniny. Pak přidáme maso, plátek sýra a nakonec vejce.

Servírování: Přikryjeme vrchní polovinou pečiva a ihned podáváme.

Rada: Při přípravě masa na hamburgery je důležité maso promíchat jen zlehka a pak vytvarovat do vyšších placek, hamburger pak bude pěkně šťavnatý. Pokud máte rádi hamburgery z více typů masa, nezapomeňte vždy přidat i kousek vepřového.