Ajvar Pikant a recept!


AJVAR Podravka

Ajvar je čistě zeleninová příloha z paprik a lilků původem ze slunného Chorvatska. Na jeho výrobu je použita výhradně zelenina nejvyšší kvality s garancí čerstvosti díky zpracování do 3 hodin od sběru. Ajvar Podravka je zcela bez „éček“ či alergenů a pro své jedinečné složení je oblíbený také u vegetariánu a veganu. Použití Ajvaru je velmi mnohostranné. Používá se např. jako příloha k jídlům na grilu, k pečeným a vařeným masům, je také vynikající jako základ do pomazánek nebo do zeleninových jídel, omáček či polévek.

Cena 54,90 Kč / 350 g

 

 

Pljeskavica s ovčím sýrem a Ajvarem

 

Ingredience:

1 kg  směsi mletých mas

pálivá paprička

2 lžičky  soli

pepř

2 cibule

200 g pařeného ovčího sýra, např. kaškavalu

K podávání:

Ajvar Podravka, pita, pečená jižní zelenina, atd.

 

Příprava:

Maso promícháme s najemno nasekanou papričkou, solí a pepřem. Cibule nasekáme najemno nebo nastrouháme a vmícháme do masa. Pak ho pořádně propracujeme rukama, v masu by neměl zůstat žádný vzduch, aby se směs pěkně spojila a držela pohromadě. Propracované maso dáme na dvě hodiny odpočívat do chladničky.

Po vychlazení si připravíme list alobalu, položíme ho na prkénko a na jednu polovinu listu vytvoříme placičku z masa, velkou asi jako lívanec. Na tuto placičku položíme odkrojený plátek sýra (neměl by přesahovat okraje), vytvoříme si druhou placku z masa a položíme ji přes něj. Zakryjeme shora druhou polovinou alobalu a prkénkem pěkně rovnoměrně smáčkneme, aby byla výsledkem placka silná 1 cm, alobal z ní půjde snadno sloupnout. Takto vytvořené placky opékáme z obou stran (nebude to trvat déle než několik minut).

Tradiční přílohou je Ajvar a buď pita, nebo brambory. Skvělý je také salát z pečené zeleniny, např. lilků nebo paprik, grilovaná cherry rajčátka, atd.

 

Celkový dojem: 4.5 4.5
Cena 4 4
Kvalita 4.5 4.5
Obal 4.5 4.5