Rychlé veganské nudle se zeleninou
- 1 lžička cibulové kořenící pasty Podravka Natur
- 1 lžička česnekové kořenící pasty Podravka Natur
- 1 lžička zeleninové kořenící pasty Podravka Natur
- 3 lžíce tamari omáčky (nebo sójovky)
- 1 lžíce oblíbeného sirupu (javorový, čekankový, agáve)
- ½ lžíce sezamového oleje
- 3 lžíce arašídového másla
- Chilli vločky
- 1 limetka
- 200 g mražené zeleniny (jakýkoli asijský mix)
- 150g tofu natural
- 2 porce oblíbených nudlí (rýžové, udon…)
- sezamová semínka
- oříšky
- čerstvý koriandr
- jarní cibulka
- V malé misce smíchejte tři druhy kořenících past od Podravky, tamari nebo sójovou omáčku, sirup, sezamový olej, arašídové máslo, chilli, šťávu z ½ limetky a přidejte asi tak 15 lžic horké vody. Pořádně promíchejte metličkou.
- Nudle uvařte dle návodu ideálně ne zcela doměkka. Dojdou později v omáčce.
- Na pánvi rozpalte olej a přidejte na nudličky pokrájené tofu. Opékejte dokřupava. Můžete přidat i hrst nasekaných kešu oříšků.
- Následně přidejte mraženou zeleninu a nechte odpařit přebytečnou vodu.
- Zeleninu orestujte, vypněte plotnu a přidejte uvařené nudle a omáčku. V případě potřeby přidejte ještě trošku horké vody (ideálně té, ve které se vařily nudle).
- Vše promíchejte, dochuťte limetkovou šťávou podle vašich chutí a přidejte čerstvé bylinky, sezamová semínka a nadrobno nakrájenou jarní cibulku.