TABASCO® Habanero Sauce Recepty

Ingredience na 10 porcí

Pikantní Enchiladas

Salsa Roja

20 ml   omáčky TABASCO® Habanero Sauce

800 ml rajčatového protlaku

300 ml slepičího vývaru

150 g   červené cibule, jemně nasekané

20 g     prolisovaného česneku

100 g   čerstvého, nasekaného koriandru

10 g     kmínu

10 g     skořice

10 g     oregana

50 ml   limetkové šťávy

50 g     nastrouhané limetkové kůry

sůl a pepř na dochucení

 

Masová náplň

800 g mletého masa

250 g červené cibule

150 g červená paprika, na malé kostičky

150 g žlutá paprika, na malé kostičky

 

Enchilada

10 ks   pšeničných tortill 30 cm

500 g   nastrouhaného Cheddaru

koriandr k dozdobení

Příprava
  1. Na Salsu Roju osmahněte cibuli a česnek, přidejte zbývající přísady, sůl a pepř a nechte povařit.
  2. Na masovou náplň osmahněte mleté maso s cibulí a paprikou a vmíchejte polovinu Salsy Roja.
  3. Náplň dejte na tortillu a srolujte, trochu náplně dejte bokem, přidá se pak nahoru na enchilady na zapečení.
  4. Enchilady vyrovnejte na pekáč vedle sebe, přidejte na ně zbytek náplně, Salsu Roja a Cheddar, dejte zapéct do trouby.

 

Grilovaný ananas

Ingredience

 

1 ks ananasu

50 ml agávového sirupu (nebo medu)

300 g hnědého cukru

2 ks limetek – k vymačkaní limetkové šťávy

100 ml tmavého rumu

1 lžíce omáčky TABASCO® Habanero Sauce

led dle libosti

 

Příprava
Recept pro 4 osoby

V hrnci smíchejte sirup, cukr, limetkovou šťávu, rum a TABASCO® Habanero Sauce, a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. To celé nechte povařit až vznikne sirupová konzistence. Nechte zatím v teple.

 

Ananas podélně rozčtvrťte. Stonek a horní konec vyřízněte. Potom čtvrtiny ještě jednou rozpulte, tak aby vzniklo 8 stejných plátků.

 

Plátky ananasu opečte z obou stran na grilu, dokud nebudou zlato hnědé.

 

Ananas sirupem několikrát potřete a nechte zkaramelizovat.

 

Odeberte z grilu a servírujte na talíři přelité zbytkem sirupu, případně přidejte kostku ledu.

 

 Dobrou chuť!

 

 

 

 

Celkový dojem: 0 0
Cena 0 0
Kvalita 0 0
Obal 0 0