TABASCO® Chipotle Sauce – Uzená chuť a radost z grilování
Vyrobena ze zralých, červených jalapeño papriček uzených kouřem z pekanového dřeva. Výsledkem je bohatá, uzená omáčka s plnou chutí a střední pálivostí. Ideální do grilovacích omáček, chilli con carne, krémových polévek a marinád nebo přímo na steak nebo burger. Přidejte pár kapek do vašeho pokrmu, abyste dostali chuť „grilovaného“ jídla, aniž byste museli škrtnout zápalkou.
Cena 99,90 Kč/ 60ml
Exkluzivně pro Můj Super Box balení v hodnotě 199,90 Kč / 150ml. K dostání výhradně v MAKRO ČR
Quesadilla s kuřecím masem
Ingredience na 5 porcí
Fazolové pyré
30 ml omáčky TABASCO® Chipotle Sauce
200 g červených fazolí Kidney v plechovce
50 g červené cibule, jemně nasekané
25 ml limetkové šťávy
10 g čerstvého, nasekaného koriandru
5 g kmínu
Quesadilla
10 ks pšeničných tortill 25 cm
300 g vařených kuřecích prsíček, rozkrájených na nudličky
300 g červené papriky, na menší kostičky
15 g čerstvého, nasekaného koriandru
250 g nastrouhaného Cheddaru
Příprava
- V misce smíchejte fazole s limetkovou šťávou, kmínem a omáčkou TABASCO® Chipotle Sauce až vytvoříte pyré. Nakonec vmíchejte cibuli a koriandr.
- Polovinu tortill rovnoměrně potřete fazolovým pyré a obložte paprikou, kuřetem, koriandrem a půlkou množství Cheddaru.
- Druhou polovinou tortill přikryjte připravené tortilly a zbývajícím sýrem je posypte.
- Na kontaktním grilu nebo v troubě opékáme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí a není zlatohnědý
Ohnivý mexický burger
Ingredience
Recept pro 5 osob
Burger
500 g hovězího masa
5 ks bulek na burgery
5 ks plátků sýra Cheddar
50 g ledového salátu
200 g nakrájených rajčat
100 g červené cibule, na kroužky
1 ks středně velkého avokáda, na plátky
Omáčka s řízem
5 ml omáčky TABASCO® Habanero Sauce
150 ml kečupu
25 ml omáčky TABASCO® Chipotle Sauce
250 ml majonézy
Příprava:
- Smíchejte dohromady majonézu a omáčku TABASCO® Chipotle Sauce.
- Smíchejte omáčku TABASCO® Habanero a kečup v jiné misce.
- Orestujte burgerovou bulku krátce na oleji. Spodní bulku potřete Chipotle
krémem a vrchní bulku kečupem.
- Ogrilujte maso a položte na spodní díl bulky, poté
naskládejte sýr, cibuli, avokádo, rajčata a ledový salát.
- Přiklopte horní bulkou a servírujte.
Tip: Burger můžete podávat se batátovými hranolkami a guacamole.