Jablečný koláč ze špaldové mouky

Tak jako já si nejspíš říkáte, co je špaldová mouka? A proč je tak vyjímečná a podstatně dražší než ta obyčejná?

Co na to říká strejda Google:

  • zdravější alternativa šlechtěné pšenice, s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin!
  • lehce stravitelná a má mnohem nižší toxicitu pro alergické jedince. Proto ji mohou lidé s alergií na pšenici použít jako náhradu pšenice. Nezaměňovat alergii na pšenici za alergii na lepek!
  • špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala mnoho důležitých a cenných látek.
  • Vyznačuje se jemnou oříškovou příchutí, slouží jako zdravější alternativa ke klasické pšeničné mouce, velmi dobře kyne.

Špalda boduje! Je to novinka, která je IN! Kdo přemýšlí nad tím, co jí. Rozhodně je špalda, to co chceš mít doma ve špajzu.

Co třeba voňavý jablečný koláč!

Miluju vůni jablečných dezertů a vůni skořice. Obzvlášť o Vánocích a vlastně po celý rok. Připomíná mi to moji babičku, která pekla ten nejlepší štrůdl na světě. Jak se tak dívám na recept, u nás doma se bude muset dělat minimálně dvojitá dávka. Nebudu už zdržovat, tady je recept:

Jablečný koláč ze špaldové mouky

Ingredience:

·         125 g změklého másla

·         150 g cukru krupice

·         1 lžička skořice

·         3 vejce

·         1 lžíce medu

·         250 ml mléka

·         250 g špaldové mouky (nebo celozrnné špaldové mouky)

·         Špetka soli

·         1 kypřící prášek do perníku

·         2 jablka

 

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků.
  3. Máslo utřete s cukrem a zašlehejte do něj skořici, med a vejce. Poté vmíchejte i mléko.
  4. Mouku smíchejte se solí a kypřícím práškem a postupně ji vmíchejte do tekuté části.
  5. Formu na koláč o průměru asi 30 cm vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto.
  6. Na těsto vyskládejte plátky jablek a mírně je do těsta vtlačte.
  7. Pečte asi 30-40 minut, nebo dokud není koláč hotový. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.

Dobrou chuť!!

 

 

Celkový dojem: 0 0
Cena 0 0
Kvalita 0 0
Obal 0 0